Австрийският канцлер Себастиан Курц отрече обвиненията на специализираната прокуратура във

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц отрече обвиненията на специализираната прокуратура във
Коментари Харесай

Канцлерът отрече обвиненията на австрийската спецпрокуратура: Невинен съм!

Австрийският канцлер Себастиан Курц отхвърли обвиняванията на профилираната прокуратура във Виена, че той и неговата партия са организирали публикуването на социологически изследвания в интерес на канцлера и неговата Народна партия в локален таблоид.

Прокуратурата упреква канцлера, че е знаел за схемата, при която таблоидът „ Oesterreich “ разгласява манипулирани положителни за него и партията му социологически данни, а финансовото министерство под управлението на партията на Курц разгласява рекламни известия в изданието за милиони евро.

„ Няма никакви доказателства за мое персонално присъединяване в някаква скица “, съобщи Себастиан Курц в първото си изявление, откакто прокуратурата влезе в партийната централа и канцлерството.

„ Защо би трябвало да знам или даже да допускам, че става дума за някаква скица, а още по-малко да вземам участие в нея, когато социологическа организация разгласява данни в всекидневник по поръчка на финансовото министерство “, попита Курц в изявление за австрийската социална телевизия ОРФ.

Според него обвиняванията са ориентирани против сътрудници на финансовото министерство. Курц не вижда причина да подаде оставка, само че опозицията обмисля внасянето на избор на съмнение против канцлера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР