Австрийският канцлер Карл Нехамер опроверга твърденията в руската държавна агенция

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер опроверга твърденията в руската държавна агенция
Коментари Харесай

Aвстрия обвини Русия в дезинформация, Виена няма да купува газ за рубли

Австрийският канцлер Карл Нехамер опроверга изказванията в съветската държавна организация ТАСС, че OMV се е съгласила да купува съветски природен газ против рубли. 

Информацията беше публикувана няколко часа по-рано като откъс на Нехамер, който обаче дефинира тези изказвания като " подправени вести на съветската пропагандаа "  

" Естествено, че OMV продължава да заплаща газовите доставки от Русия в евро. Австрия се придържа прецизно към глобите на Европейски Съюз, които бяха контрактувани единомислещо ", споделя той в обява в Twitter. 

Карл Нехамер беше на посещаване в Москва преди две седмици, след което той разгласи, че получил уверения от Владимир Путин, че Виена може да заплаща газа в евро. 

Първоначално Путин възнамеряваше да накара страните членки от Европейски Съюз (обявени за вражески страни на Русия) да заплащат непосредствено в рубли за енергийните доставки.

След като това беше отхвърлено, Путин вкара хибридна система, в която клиентите от Европейски Съюз си откриват две сметки в " Газпромбанк " - едната в непозната валута, а другата в рубли - като заплащанията би трябвало да се вършат в евро или долари, а банката сама да ги превалутира в съветски пари автоматизирано. 

България не е единствената страна, която беше наранена от прекъсването на газа. 

Полският министър председател Матеуш Моравиецки упрекна Русия в директна офанзива против страната му поради прекратяването на снабдяването. 

" Този път Русия измести границата на империализма - газовия империализъм - с една крачка напред ", сподели той в изказване пред Народното събрание във Варшава. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР