Австрийския парламент одобри законопроект, който ще позволи на властите да

...
Австрийския парламент одобри законопроект, който ще позволи на властите да
Коментари Харесай

Одобрено! Конфискуват колите на джигити

Австрийския парламент утвърди законопроект, който ще разреши на управляващите да конфискуват колите на хора, които са хванати да карат с доста по-висока от допустимата скорост, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Депутатите утвърдиха законопроект, който планува краткотрайно да се конфискуват колите на хора, които превишат скоростта с повече от 60 км/ч в обитаеми места и с над 70 км/ч по извънградските пътища. При повторни нарушавания колите могат да бъдат иззети за непрекъснато и продадени на търг.

На водачите, които превишат скоростта с над 80 км/ч в застроени региони или с над 90 км/ч в извънградски региони, може да бъдат иззети колите им след първото нарушаване.

Очаква се мярката да влезе в действие през март 2024 година

Проектозаконът бе утвърден с поддръжката на депутатите от ръководещата коалиция на консервативната Австрийска национална партия и партията на " Зелените ", както и с поддръжката на опозиционната лявоцентристка Австрийска социалдемократическа партия.

Другите две опозиционни партии гласоподаваха " срещу " проекта, като акцентираха правни проблеми с ограниченията и оспориха успеваемостта му.

 

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР