Австрийските власти възнамеряват да повишат данъците върху свръхпечалбите на местните

...
Австрийските власти възнамеряват да повишат данъците върху свръхпечалбите на местните
Коментари Харесай

Властите в Австрия заплашиха енергийните компании с по-висок данък върху свръхпечалбите

Австрийските управляващи имат намерение да покачат налозите върху свръхпечалбите на локалните енергийни компании, които няма да понижат цените на горивата на фона на риска от утежняване на енергийната рецесия. Съответният закон ще бъде признат през юни тази година. Световните организации цитират думите на канцлера на републиката Карл Нехамер. „ Ако енергийните компании не стартират да понижават цените... Тогава ние, в лицето на републиката, ще ги накараме да си платят. Законът, който би трябвало да бъде признат през юни, ще разреши облагане на свръхпечалбите, в случай че фирмите откажат да понижат цените на силата. Тази мярка би трябвало да докара до понижаване на потребителските цени в страната “, сподели Нехамер по време на конференция след разискването на пакет от ограничения против възходящата инфлация в републиката.

На 28 април статистика на анализатори от асоциацията Gas Infrastructure Europe (GIE), сподели, че редица страни от Европейския съюз (ЕС) са минали към рандеман на гориво от подземни газови складове (UGS). Ставаше въпрос за Германия, Холандия, Полша и Австрия.

В тези страни те започнаха да изтеглят газ на фона на по-ниски температури. В същото време равнището на запасите от гориво в европейските газови складове към момента остава на релативно високо равнище и възлиза на 58,56%. Тази цифра е с 20 процентни пункта по-висока от междинната за същите дати през последните пет години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР