Австрийските власти въвеждат общонационален локдаун за всички жители на страната

...
Австрийските власти въвеждат общонационален локдаун за всички жители на страната
Коментари Харесай

Австрия въвежда пълен национален локдаун и задължителна ваксинация

Австрийските управляващи вкарват общонационален локдаун за всички поданици на страната от 22 ноември поради сериозната обстановка със заболеваемостта от COVID-19 и натоварването на болничните кревати от пациенти с новия ковид. Това заяви в петък канцлерът на републиката Александър Шаленберг след среща с ръководителите на австрийските райони.

Шаленберг упрекна съперниците на всеобщата имунизация против ковид за новите ограничавания.

„ Поради сериозността на обстановката нямаме различен избор, с изключение на да наложим ограничавания за всички, с цел да защитим всички нас и нашата здравна система. От понеделник се вкарва общонационален локдаун за най-много 20 дни до 13 декември “, сподели Шаленберг на конференция. Блокирането ще засегне всички сфери на публичния живот.

Австрия също стартира подготовка за въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19 от февруари 2022 г.

" Стигнахме до мъчно решение - решението за неотложно въвеждане на общонационална наложителна имунизация. То би трябвало да влезе в действие от февруари 2022 година ", сподели канцлерът.

В Австрия броят на случаите на COVID-19 пораства за трета поредна седмица през ноември. Ежедневните равнища станаха рекордни за пандемията и доближават 15 хиляди инфектирани дневно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР