Австрия пуска ежеседмичен нощен влак до Румъния, за да докара

...
Австрия пуска ежеседмичен нощен влак до Румъния, за да докара
Коментари Харесай

Австрия пуска нощен влак, за да превози болногледачи от Румъния

Австрия пуска ежеседмичен нощен трен до Румъния, с цел да докара болногледачи през затворените поради коронавирусната пандемия граници. Влакът ще пътува през Унгария, съобщи Ройтерс.

Системата на алпийската република за даване на грижи за възрастни хора е мощно подвластна от източноевропейската работна ръка и по тази причина Австрия отвори границите си за болногледачи, пътуващи всеки ден от близко, преминавайки границата от прилежащите Словакия, Чехия, Унгария и Словения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Но главният източник на болногледачи за Австрия е Румъния, с цел да се стигне до която, би трябвало да се мине през Унгария. Вместо да ги транспортира със самолети, Австрия ще пусне от 2 май нощен трен, който с един курс може да транспорти доста повече хора и в същото време те да бъдат на разстояние един от различен по време на пътуването.

" Радвам се, че макар затварянето на границите успяхме да изработим решение с общ кулоар за служащи от Румъния ", съобщи австрийският министър по европейските въпроси Каролине Етщадлер. Тя добави, че към 33 000 души в Австрия имат потребност от денонощна грижа.

По директната линия до румънския град Тимишоара, намиращ се покрай границите с Унгария и Сърбия, в началото ще пътува единствено по един трен седмично, само че има опция композициите да бъдат увеличени до три на седмица, добави Етщадлер. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР