Австрия изпраща войници, които да подпомагат полицията да следи движенията

...
Австрия изпраща войници, които да подпомагат полицията да следи движенията
Коментари Харесай

Австрия праща войници в помощ на полицията по границата с Италия в Тирол

Австрия изпраща бойци, които да подкрепят полицията да следи придвижванията на мигрантите край югозападната й граница с Италия, оповестиха в Инсбрук през днешния ден високопоставени чиновници по сигурността, представени от ДПА и АП.

Австрийските управляващи побързаха да уточнят, че не става дума за по-строг граничен надзор на извънредно натоварения контролно-пропусквателен пункт на прохода Бренер - един от основните транспортни пътища, изключително в летния сезон, сред Северна и Южна Европа. Въпреки че ситуацията в региона на Бренер е устойчиво, има внезапно нарастване на броя на мигрантите, които се пробват да преминат от Италия в Австрия с товарни влакове, прикрепвайки се под каросерията на вагоните, сподели Хелмут Томач - началник на полицията в провинция Тирол. "Въпросът не е единствено да предотвратяваме незаконната миграция, само че и да спасим човешки животи ", уточни той.

Томач добави, че няма да има танкове или бойци на самия проход. Целта на 70-те бойци, изпращани в този момент, ще бъде да оказват помощ на полицията, патрулираща в 30-километровата зона зад границата. Австрийският граничен надзор е сензитивен въпрос за прилежаща Италия. Миналия месец австрийският министър на защитата Ханс Петер Доскоцил разсърди Рим, като разгласи, че Австрия може в най-скоро време да стартира да употребява постоянни войскови елементи за защита на границата. Австрийският канцлер Кристиан Керн обаче побърза да изясни, че става дума единствено за проекти за изключителни обстановки, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР