Австрия и Нидерландия продължават да се противопоставят на присъединяването на

...
Австрия и Нидерландия продължават да се противопоставят на присъединяването на
Коментари Харесай

Австрия и Нидерландия се договориха - непреклонни са в недопускането на България в Шенген

Австрия и Нидерландия не престават да се опълчват на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. Това стана ясно след срещата във Виена сред австрийския канцлер Карл Нехамер и холандския му сътрудник Марк Рюте.

Двете страни се готвят да изискат дружно решения в битката против незаконната миграция на изключителната среща на Европейския съюз, планувана за началото на идващия месец.

Австрийският канцлер акцентира настояването за финансова поддръжка за България и Гърция за защита на външните граници на съюза. Карл Нехамер упрекна Европейската комисия, че не желае да финансира огради по границите.

" В реалност имаме систематичен срив. Шенген не работи и процедурата за леговище на Европейския съюз сега също не работи. Това са съществени проблеми. И двамата сме ревностни европейци. За нас Европейският съюз е бъдещето на Европа. Това значи, че одобряваме институциите съществено. Бях в България и дружно с президента Радев станахме очевидци на тежката конюнктура на турско-българската граница. И България, и Румъния се нуждаят от нашата поддръжка, когато става въпрос за обезопасяване на границите от финансова позиция. Става въпрос за подсилване на оградата, която е там ", сподели Нехамер.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР