Австрия е поредната държава в Европа, която ще забрани на

...
Австрия е поредната държава в Европа, която ще забрани на
Коментари Харесай

Австрия е следващата европейска държава, която забранява TikTok

Австрия е следващата страна в Европа, която ще забрани на държавните чиновници да употребяват TikTok на работните си устройства, предава Reuters.

Приложението и обществена медия на китайската компания ByteDance завладя света на абордаж и лудостта по него се трансформира в световна буря. И отвън изводите, които човек, който не употребява TikTok може да си направи за психическото и интелектуално положение на актуалния homo sapiens, то държавните структури в доста страни по света имат напълно разнообразни съображения да са срещу потреблението му. Става въпрос за геополитика най-много. Години наред Вашингтон упреква ByteDance намерено в близко съдействие с Китайската комунистическа партия (ККП) и службите за сигурност на страната, като страховете им са свързани с това, че приложението може да се употребява като шпионски програмен продукт от ККП. Както в доста сходни случаи от последните години, обвиняванията, отправяни от Белия дом към този момент не намират опрощение. ByteDance отхвърлят тези обвинявания, като в последната година откриха специфични центрове по бистрота и предоставиха кода, който употребяват за обществен обзор. Брюксел взе през февруари решението TikTok да бъде неразрешено за потребление на устройствата на чиновниците на Европейска комисия, като несъблюдение на заповедта ще ги лиши от достъп до формалните приложения на евроинституциите. Англия също наложи възбрана за потреблението на TikTok от държавните чиновници. През март Германия забрани на висшите чиновници във властта да смъкват приложението. Последваха ги Франция, които не разрешиха на обществените чиновници в страната инсталирането и потреблението освен на TikTok, само че също по този начин на Instagram и Netflix на работните си устройства. Сред другите европейски страни, наложили сходна възбрана са Нидерландия, Норвегия, Дания, Белгия и Естония. А в този момент към тях се причислява и Австрия.

„ Ще бъде неразрешено за работните мобилни телефони. Но на частните телефони отвън държавната мрежа ще е несъмнено допустимо да се употребява “, разяснява във връзка мярката вътрешният министър на Австрия Герхард Карнер, представен от Reuters.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР