Австралийското външно министерство излезе с остра реакция по повод прессъобщение

...
Австралийското външно министерство излезе с остра реакция по повод прессъобщение
Коментари Харесай

Назрява дипломатически скандал около делото за Полфрийман

Австралийското външно министерство излезе с остра реакция във връзка прессъобщение на българското външно министерство за вчерашната среща сред министър Данаил Кирилов и австралийския посланик Джон Филп. Двамата беседва по случая с освободения предварително Джок Полфрийман. Според австралийското ведомство българската страна е популяризирала манипулативно известие за срещата. В информацията от пресцентъра се споделяше: " Австралийската страна е наясно, че и сега всичко се развива съгласно българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството ".
" Г-н Филп не е изрекъл цитираните думи. Той е показал голям брой терзания, в това число и че външният напън може да реши изхода на делото, което, както към този момент бе посочено, съществено тормози Австралия ", съобщи през днешния ден представител на австралийското външно министерство, представен от " Сидни Морнинг Херълд ".
Според австралийското министерство изявлението на Филп е било в цялостен унисон с изразената от техния министър Марис Пейн позиция. Преди седмица тя съобщи, че има " неюридически аргументи " Полфрийман да бъде държан в пандиза.
В изказването си представителят на австралийското външно министерство е показал, че Филп е повдигнал пред Кирилов въпроси за основанията за задържането на Полфрийман. Австралийската страна твърди, че причините са неразбираеми.
Подобен диалог не бе представен в известието на правосъдното министерство. В него бе посочено единствено, че Кирилов е декларирал, че има вяра в независимостта на българския съд, а Филп – че делото се развива съгласно законодателството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР