Австралийското правителство обеща днес 1 млрд. австралийски долара, равняващи се

...
Австралийското правителство обеща днес 1 млрд. австралийски долара, равняващи се
Коментари Харесай

Австралия дава 700 млн. долара за защита на Големия бариерен риф

Австралийското държавно управление даде обещание през днешния ден 1 милиарда австралийски $, равняващи се на 700 млн. щатски, за запазване на Големия бариерен риф, месеци откакто бе на косъм от това да бъде подложен в лист със застрашени обекти на ЮНЕСКО поради климатичните промени.

Премиерът Скот Морисън разкри съвсем десетилетния пакет за запазване дни преди крайния период, избран от организацията за просвета на Организация на обединените нации за показване на отчет за положението на запазване на рифа, съобщи CNN.

„ Ние поддържаме здравето на рифа и икономическото бъдеще на туристическите оператори, предоставящите места за настаняване и общностите в Кунсиланд, които са в основата на стопанската система на рифа “, сподели Морисън в заявление.

По думите му финансирането ще поддържа нова технология за адаптиране към климата, вложения в стратегии за качество на водата и ще отбрани ключове типове в биоразнообразието на рифа.

През предишния юли ЮНЕСКО обсъждаше дали Големият бариерен риф е „ в заплаха “ – означение, което значи, че обектът е заплашен. Ако не бъдат подхванати дейности за справяне с опасенията, има риск да той загуби статута си на международно завещание, предизвести организацията на Организация на обединените нации.

Обявяването на пакета идва преди изборите през месец май. Австралийският съвет по климата, който е самостоятелен от държавното управление, отхвърли обещанието на Морисън, наричайки го „ превръзка на строшен крайник “.

„ Освен в случай че не намалите надълбоко излъчванията през това десетилетие, обстановката с рифа единствено ще се утежнява “ счита климатологът и професор по биология Лесли Хюз.

В изявление за 4A Cairns Морисън сподели, че излъчванията попадат в политиките, въведени от държавното управление, което е от изгода на рифа. „ Ние реализираме тези резултати и ще продължим да го вършим, тъй като сме запалени по това “, изясни министър председателят.

Големият бариерен риф се простира на повърхност от близо 350 хиляди кв. км и е дом на над 1500 типа риби и други морски животни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР