Австралийският телескоп Parkes е фиксирал едновременно пет радиоимпулса, като един

...
Австралийският телескоп Parkes е фиксирал едновременно пет радиоимпулса, като един
Коментари Харесай

Нови необясними сигнали от Космоса

Австралийският телескоп Parkes е фиксирал по едно и също време пет радиоимпулса, като един от тях бил двоен, което не е следено по-рано, оповестяват учените от института „ Макс Планк “ в публикация в уеб страницата arXiv.org.

За първи път по този начин наречените бързи радиоимпулси са били открити през 2007 година. Досега са закрепени общо девет от тях, като за финален път за такива бе обявено през януари 2015 година

Импулсите, открити в този момент, по характерност повтарят предходните, с едно изключение – един от тях е бил двоен, с интервал от 2,4 милисекунди.

Това е резултат от събитие, случило се в съзвездие Октант преди към 9 милиарда години.

Бързи радиоимпулси се назовават единични излъчвания радиоизлъчване с голяма мощ – съпоставима с излъчването на Слънцето за милион години. Съществуват няколко хипотези за природата на бързите радиоимпулси, само че наблюдението на двойния сигнал е опровергало някои от тях.

Например – конфликтът на неутронни звезди, плътни ядра, мъртви солидни звезди е вероятен единствено еднократно. Сред още неотхвърлените версии са сигнал от пулсари или хиперизригване от източници на гама-лъчи и рентгенови лъчи, известни като меки гама-репитери.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР