Австралийският премиер Антъни Албанезе поднови усилията си за освобождаване на

...
Австралийският премиер Антъни Албанезе поднови усилията си за освобождаване на
Коментари Харесай

Австралийският премиер поднови усилията си за освобождаване на Джулиан Асанж

Австралийският министър председател Антъни Албанезе възобнови напъните си за освобождение на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асанж, който от четири години и половина се намира в английски затвор, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на аудиенция в Съединени американски щати тази седмица Албанезе непосредствено е изразил в неофициален диалог с президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в безпокойството си за ориста на 52-годишния си съотечественик.

" Ясно заявих, че това не може да продължава повече и че е време да се постави край ", описа Албанезе пред в. " Сидни морнинг хералд ". Той не разяснява какво тъкмо са си споделили с Байдън.

Асанж се намира в английски затвор от април 2019 година, а преди този момент прекара седем години на територията на посолството на Еквадор в Лондон в опит да избегне екстрадиция.

Съединени американски щати упрекнаха Асанж и американската активистка и някогашна военнослужеща Челси Манинг в кражба и разпространяване на класифицирана информация, обвързвана с военни интервенции в Ирак и Афганистан, с което съгласно Вашингтон двамата са сложили в заплаха живота на локални информатори. Ако Асандж бъде екстрадиран в Съединени американски щати, той може да получи до 175 години затвор.

Поддръжниците на Асанж виждат в него самоуверен публицист, извадил на бял свят военни закононарушения. Британското държавно управление се съгласи да го екстрадира, само че правосъдната битка против решението към момента не е завършила.

Откакто предходната година встъпи в служба, Албанезе неведнъж се е застъпвал за освобождението на Асандж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР