Австралийският олимпийски комитет определи решението на правителството на Южна Австралия

...
Австралийският олимпийски комитет определи решението на правителството на Южна Австралия
Коментари Харесай

28 дни карантина за австралийските олимпийци |

Австралийският олимпийски комитет дефинира решението на държавното управление на Южна Австралия за спомагателна 14-дневна карантина за завръщащите се от Токио спортисти като " грубо ", предава Ройтерс.

Според наредбите всички спортисти се слагат под 14-дневна карантина след идването си в страната, като в допълнение се плануват още 14 дни изолираност при влизане в Южна Австралия.

Така на част от всички 500 австралийски спортисти ще им се наложи да са под карантина съвсем месец. Към момента 16 спортисти са под карантина в Сидни, а други 56 пътуват към Южна Австралия.

Австралийският олимпийски комитет (АОК) е изискал това условие на отпадне, само че предлагането е било отхвърлено. Причината - Делта разновидността на ковид.

" Поради високия риск от Делта разновидността на ковид, всеки, който влиза в Южна Австралия, трябва да остане под 14-дневна карантина ", се споделя в изказване на здравните управляващи.

Изпълнителният шеф на АОК Мат Карол разяснява, че " до момента в който другите страни честват при завръщането на своите спортисти, ние се отнасяме с нашите грубо ".

" Те са осъдени, че гордо съставляват страната си с медали от Олимпийските игри ", добавя Карол.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР