Австралийският министър-председател Антъни Албанезе заяви, че срещата на върха на

...
Австралийският министър-председател Антъни Албанезе заяви, че срещата на върха на
Коментари Харесай

Заради отсъствието на Байдън: Срещата на върха на Четворката няма да се състои

Австралийският министър-председател Антъни Албанезе съобщи, че срещата на върха на Четворката няма да се състои в Сидни идната седмица без Джо Байдън. Американският президент отсрочи пътуването си до Австралия поради договарянията за тавана на дълга във Вашингтон.

Албанезе съобщи пред ABC News, че водачите на Австралия, Съединени американски щати, Индия и Япония ще се срещнат на срещата на Г-7 в Япония този уикенд, откакто Байдън анулира пътуването си до Сидни във втория стадий от идното си пътешестване в Азия, което трябваше да включва и посещаване в Папуа Нова Гвинея.

" Срещата на водачите на страните от Четворката няма да се състои в Сидни идната седмица. Ние обаче ще проведем това разискване сред водачите на четирите страни в Япония ", съобщи Албанезе на конференция. Двустранната стратегия в Сидни с индийския министър-председател Нарендра Моди въпреки всичко може да се състои идната седмица, добави австралийският министър председател. Албанезе не разяснява дали японският министър-председател Фумио Кишида въпреки всичко ще посети Сидни.

Четворката е неофициална група, която се стреми към отворен Индо-Тихоокеански район. Пекин вижда в нея опит да се противостои на възходящото въздействие на Китай в района. Индия и Австралия не са част от групата на Г-7, формирана от седем богати страни - Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати, само че бяха поканени да участват на срещата на върха в Япония.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР