Австралийският диетолог Сузи Бъръл посочи няколко начина да ядете паста

...
Австралийският диетолог Сузи Бъръл посочи няколко начина да ядете паста
Коментари Харесай

Диетоложка съветва как да не напълняваме от макаронената паста

Австралийският диетолог Сузи Бъръл уточни няколко метода да ядете паста без щета за фигурата ви и разказа различни типове макаронени ястия. Думите ѝ са представени от 7 News.
Бъръл изясни, че няколко чаши варени макарони съдържат съвсем всички дневни въглехидрати, нужни за човек със затънал метод на живот. Тя добави, че самата паста не заплашва фигурата, въпросът е в няколко нюанса.
Първо, както означи Бъръл, точно сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я вършат висококалорична. Много сосове са с високо наличие на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара индивида, който ги яде, да дебелее.
Друга значима детайлност съгласно експертката е, че в Италия, родината на пастата, тя се сервира на дребни порции и по тази причина италианците не пълнеят. В доста други страни, изключително в Австралия, порциите са прекомерно огромни, тъй че хората преяждат и вследствие на това напълняват.
За да останете във форма, Бъръл предлага да изберете пълнозърнести тестени произведения или зеленчукови други възможности на известните гарнитура и да следите размера на порциите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР