Австралийски учени установиха, че жените харесват високите и мускулести мъже,

...
Австралийски учени установиха, че жените харесват високите и мускулести мъже,
Коментари Харесай

Жените харесват високите и мускулести мъже

Австралийски учени откриха, че дамите харесват високите и мускулести мъже, а слабичките чувствителни видове отстъпват на назад във времето, пише “Дейли мейл”.

Най-важно за дамите е мъжът да е бабанка, с мускулести ръце и торс. Впечатлението за физическа мощ е главният фактор за привлекателността на мъжете. Тя дефинира повече от 70 % от притегателната им мощ. Височината и стройността усилват привлекателността до 80 %.

“Този резултат на височината и тежестта може да се дължи на механизмите за избор на сътрудник и на признаците за здраве, или на изгодите, които височината и стройността носят в експанзията, лова и други аспекти на качествата за воюване”, изясняват австралийските учени.

Учените от университета “Грифит” са работили със 160 дами, на които са показвали фотоси на мъже без ризи, на които лицата са били замъглени.

Резултатите като че ли опонират на откритото от предходно проучване, че дамите избират не до такава степен мъжествените лица, които към този момент вдъхват по-голямо възприятие за сигурност.

Изглежда най-привлекателната композиция е по-деликатно лице със мощно тяло.

Самите мъже се правят оценка като по-привлекателни, в случай че ръкостискането им е мощно. Други проучвания демонстрираха, че господата упражняват интензивно точно с цел да впечатлят дамите.

Жените са склонни да възприемат високите мъже като по-силни, даже и това да не е по този начин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР