Австралийски учени са открили милиони галактики с нов модерен телескоп,

...
Австралийски учени са открили милиони галактики с нов модерен телескоп,
Коментари Харесай

Австралийски учени откриха милиони нови галактики

Австралийски учени са разкрили милиони галактики с нов съвременен телескоп, инсталиран в пустинята.

От Националната научна организация CSIRO обявиха, че телескопът е основал „ нов атлас на Вселената “ за рекордно малко време, показвайки невиждани детайлности. Той е картографирал общо три милиона галактики, като фотосите разкриват двойно по-добро ниво на подробност на предходни изследвания, съобщи „ Би Би Си “.

За астрономите това е вяра за още галактически открития. Картографирането е лишило единствено 300 часа, до момента в който досегашните проучвания на цялото небе са продължавали години.

С обезпечаването на обществен достъп до данните учени от целия свят ще могат да учат „ всичко – от образуването на звезди до това по какъв начин галактиките и техните супер солидни черни дупки се развиват и взаимодействат “, по думите на водещия създател в изследването, доктор Дейвид Макконъл.

Телескопът на име Australian Square Kilometer Array Pathfinder (ASKAP) съставлява композиция от 36 антени, които вършат панорамни фрагменти на небето. Системата е ситуирана в южното полукълбо, в Западна Австралия. Тя е в 6-километровата зона на обсерваторията на CSIRO.

Това е първото изследване на цялото небе ASKAP и покрива 83% от небето, както и 3 млн. галактики.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР