Австралийски лекари предупредиха, че внезапно облекчаване на мерките срещу разпространението

...
Австралийски лекари предупредиха, че внезапно облекчаване на мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

Сидни се готви да излезе от локдауна

Австралийски лекари предизвестиха, че ненадейно облекчение на ограниченията против разпространяването на ковид в Сидни може да сложи здравните системи под напън, а живота на хората - в риск. Позицията на медиците бе изразена по отношение на подготовката за премахването на основни ограничавания идната седмица, след близо 100 дни локдаун.

Нареждането да не се излиза от вкъщи ще бъде анулирано в понеделник, откакто щатът Нов Южен Уелс доближи заложените по проект 70 % имунизирани пълнолетни, а притежатели на заведения за хранене и други публични заведения в този момент вършат всичко по силите си да провеждат доставки и да намерят личен състав, оповестява Българска телеграфна агенция.

Досега вниманието беше ориентирано към облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване на жителите на Сидни отвън региона, в който живеят. Вчера локалното държавно управление реши да разхлаби рестриктивните мерки за събирания по домовете, за сватби и погребения, навличайки си гнева на Австралийската здравна асоциация (АМА).
свързани новини1445на 15.09.2021
" Нов Южен Уелс не би трябвало да е необмислен в този сериозен миг ", съобщи президентът на АМА Омар Хоршид и добави, че методът на " прекомерно бързо или прекомерно рано " отваряне може да докара до жертви, които биха могли да бъдат избегнати, и до повторното въвеждане на локдауни.

Премиерът на щата Доминик Пероте отбрани своето решение за облекчение на някои забрани на фона на резистентен спад на инфекциите и съобщи, че пандемията е " също и икономическа рецесия ". Властите имат проект за поетапно облекчение на рестриктивните мерки, откакто имунизацията измежду пълнолетните доближи надлежно до 70, 80 и 90 %. Освен това, въпреки че придвижването в града ще бъде позволено от понеделник, рестриктивните мерки за пътешестване в районните области остават в действие.

Стюарт Нокс, притежател на ресторант и бар в центъра на града сподели, че е разчувствуван от отварянето, макар компликациите при подготовката за това.

" Все още действаме насляпо, нямаме визия като ресторант в центъра на Сидни какъв брой индивида ще се върнат в заведението ни и продължаваме да сме в незнание с какво ще би трябвало да се оправяме ", сподели той.

Той добави, че към момента не е сигурен по какъв начин ще би трябвало да прави изискваната от управляващите инспекция на имунизационния статус на постоянните гости, в случай, че обещаното за задачата мобилно приложение към момента не действа. Дневният брой инфектирани в Нов Южен Уелс през днешния ден набъбна до 646 души, множеството от които в Сидни, по отношение на вчерашните 587. Преди това случаите спадаха в продължение на седмица, откакто имунизираните над 16-годишна възраст наближиха 90 %. Отчетени са 11 нови смъртни случаи.

Главният здравен консултант на държавното управление на щата Нов Южен Уелс Кери Чант сподели, че геномно секвениране е открило новият Делта вид на вируса при 8 нови случаи и ще се проведат още проучвания, с цел да се наблюдава източника.

" Няма никакви данни, че този нов вид се разграничава във връзка с метода си на предаване, успеваемостта на имунизацията против него или във връзка с тежестта на боледуването ", сподели той.

Щатът Виктория през днешния ден регистрира 1 838 нови случая - повече, в сравнение с във всеки от другите щати в страната от началото на пандемията насам. Броят надвишава и поставения преди три дни връх от 1 763 новозаразени. Новите смъртни случаи са пет. Австралия се бори с трета вълна от инфекции, която е подсилвана от Делта разновидността. Освен това в Сидни, Мелбърн и Канбера също бяха наложени локдауни, които принудиха хиляди бизнеси да затворят. Общите цифри за страната обаче към момента са по-ниски спрямо доста други страни. В Австралия са регистрирани 122 500 случая на заболяването, като са умряли 1 405 души. Съседна Нова Зеландия остана значително незасегната от вируса през по-голямата част от пандемията, до момента в който в средата на август не се появи Делта разновидността. Новите случаи там са 44 или с 15 повече от през вчерашния ден.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР