Австралийската полиция повдигна обвинения на 19 мъже в сексуално малтретиране на деца след съвети на ФБР за споделяне в тъмната мрежа

...
Полицията повдигна обвинения на 19 мъже в Австралия в престъпления
Коментари Харесай

Полицията повдигна обвинения на 19 мъже в Австралия в престъпления в сексуално малтретиране на деца и спаси 13 деца от по-нататъшно вреда след съвети на ФБР миналата година за международна онлайн престъпна мрежа

От Associated Press, 7 август 2023 г., 22:59 ч. Австралия с престъпления за сексуално малтретиране на деца и спаси 13 деца от допълнителни вреди след съвети от американското ФБР за международен онлайн престъпник мрежа, съобщиха служители във вторник.

Двама от 19-те мъже вече са осъдени и осъдени на затвор от почти 15 години в Австралийската столична територия и пет години в Нов Юг Щат Уелс, каза командирът на австралийската федерална полиция Хелън Шнайдер.

„Ще твърдим, че тези мъже са били членове на технологично усъвършенствана онлайн мрежа за насилие над деца, която е действала в цялата страна ”, каза Шнайдер пред репортери.

19-те бяха обвинени в общо 138 престъпления, свързани с споделяне на видео и изображения в тъмната мрежа между партньорите. Повечето са професионалисти в областта на информационните технологии с висока степен на техническа компетентност, каза тя.

Твърди се, че мъжете на възраст от 32 до 81 години са използвали софтуер за анонимно споделяне на файлове, чат на табла за съобщения и достъп до уебсайтове в мрежата.

Шнайдер каза, че 13 деца в Австралия са били спасени в резултат на разследването. Полицията не даде подробности за обстоятелствата.

ФБР предупреди австралийските власти за съществуването на мрежата миналата година.

Базираното в Австралия правно аташе на ФБР Нитиана Ман каза, че 79 души са били арестувани в Съединените щати като част от същото разследване и 43 са били осъдени за злоупотреба с деца.

Ман каза, че ФБР е предупредило други държави за заподозрени в рамките на техните юрисдикции, но не назова тези държави.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР