Австралийската полиция арестува заподозряна като част от разследването на мистериозната

...
Австралийската полиция арестува заподозряна като част от разследването на мистериозната
Коментари Харесай

Трима загинаха: заподозряха жена в отравяне на гости с гъби СНИМКИ

Австралийската полиция арестува обвинена като част от следствието на мистериозната гибел на трима души. Според обсъжданата версия хората са били отровени от гъби на празничната софра. 

В една съботна вечер в края на юли Ерин Патерсън предложения две двойки на вечеря в дома си във Виктория. Седмица по-късно трима от гостите починаха, а различен беше тежко болен. Полицията признава, че всички са яли ядене, което е съдържало мухоморка (Amanita phalloides), една от най-опасните отровни гъби.

В четвъртък, 2 ноември, локални детективи арестуваха 49-годишната Патерсън в дома й в Леонгата, на 100 километра от Мелбърн. Къщата е претърсена с кучета.
 Къща в Австралия Къщата в Австралия
Патерсън към момента не е упрекната и отхвърля каквото и да е нарушаване. В Австралия обвинените могат да бъдат арестувани за разпит и предявяване на обвинявания.

На скандалната вечеря били роднините на домакина Дон и Гейл Патерсън, и двамата на 70 години; и локален свещеник Иън Уилкинсън, 69, и брачната половинка му Хедър Уилкинсън, 66, съобщава The Washington Post.
 Хедър и Иън Уилкинсън Хедър и Иън Уилкинсън
Менюто включвало Beef Wellington, обичайно локално ядене, приготвено с тесто с гъби. След довечера всички бяха диагностицирани с хранително отравяне. Местният свещеник прекара съвсем два месеца в болничното заведение. Други не съумяха да оцелеят.
 отравяне с гъби Дон и Гейл Патерсън починаха след вечеря в дома на Ерин Патерсън.
Случаят в Австралия притегли вниманието на интернационалната общност; съответните държавни организации издадоха предизвестия за заплахите от събирането на диви гъби.

Бледите мухоморки (или шапките на смъртта) наподобяват на външен тип на други неотровни разновидности на гъби, заради което от време на време се бъркат.

Половин капачка е задоволителна, с цел да повреди съществено черния дроб. В Европа се употребява противоотрова за гъбата, само че към момента не е утвърдена в Съединените щати и някои други страни.
Подробности за случая с отравяне с гъби в Австралия
Полицейски отчет, оповестен от Australian Broadcasting Corp, сочи, че заподозряната Патерсън споделила, че е добавила два типа гъби към говеждото ядене: гъби, закупени от супермаркета, и сушени гъби от азиатски магазин.

Жената споделила, че някогашният й брачен партньор, който също е трябвало да участва на вечерята, я е обвинил, че е умъртвила родителите му.

Патерсън изясни, че тя също е била приета в болница с болки в корема и диария и й е бил подложен физиологичен разтвор. Тя също по този начин споделя, че децата й също са яли останки от храната на идващия ден, като се изключи гъбите, които не харесват.

Нашумялият случай докара до спад в продажбите на търговски гъби в Австралия. В същото време производителите споделиха, че отровните сортове не могат да влязат в магазините.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР