Австралийската гранична служба разследва дали Новак Джокович неправилно е декларирал,

...
Австралийската гранична служба разследва дали Новак Джокович неправилно е декларирал,
Коментари Харесай

Проверяват къде е бил Джокович, преди да пристигне в Австралия

Австралийската гранична работа проверява дали Новак Джокович погрешно е заявил, че не е пътувал и няма да го прави две седмици преди полета си за Австралия.

Повдигнати бяха въпроси за декларацията, попълнена от сътрудник на тенис звездата, откакто изявления онлайн демонстрират, че той е бил в Белград на Коледа, преди да лети за Австралия от Испания през Дубай на 4 януари, съобщи „ Гардиън “.

Днес австралийският министър председател Скот Морисън е получил позвъняване от сръбския си сътрудник Ана Бърнабич. Двамата са разискали обстановката, като Морисън е подчертал, че граничните политики на страната му са недискриминационни, откакто през вчерашния ден съд реши, че визата на Джокович е отнета непозволено.

Въпреки това ориста на международния номер 1 в тениса в този момент е в ръцете на австралийския министър по имиграцията Алекс Хоук заради персоналното му пълномощие още веднъж да анулира визата и да депортира спортиста.

Всяко решение за отменяне евентуално ще бъде посрещнато от ново правосъдно оборване и искане за предписание Джокович да не бъде подложен на имиграционно задържане, с цел да може да взе участие в Откритото състезание на Австралия, където да опита да извоюва рекордна 21-ва купа от Големия шлем при мъжете. За да анулира визата, Хоук би трябвало да има съображение, като да вземем за пример опасност за публичната сигурност.

На 6 януари в изявление с граничните управляващи Джокович удостовери, че декларацията е попълнена от сътрудника му. Снимка на тенисиста с хандбалиста Петър Джорджич, който е и негов съотборник, допуска, че на 25 декември Ноле е бил в Белград. Снимката е оповестена от португалския тенис кореспондент Жозе Моргадо.

Novak Djokovic and Benfica’s handball player (the best, btw) Petar Djordjic in Belgrade today.

— José Morgado (@josemorgado)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР