Австралийската федерация по плуване започна обсъждане на варианти за заместващо

...
Австралийската федерация по плуване започна обсъждане на варианти за заместващо
Коментари Харесай

В австралийското плуване обмислят вариант Б, ако отменят Олимпиадата

Австралийската федерация по плуване стартира разискване на разновидности за заместващо вътрешно или виртуално интернационално съревнование за своите спортисти, в случай че Олимпийските игри в Токио бъдат анулирани, заяви президентът на централата Киърън Пъркинс.

Организаторите на Игрите в Япония към момента упорстват, че форумът под петте преплетени кръга ще се организира по проект през юли и август, само че разрастващата се пандемия от COVID-19 кара мнозина спортисти по света да се усещат несигурни в безвредното осъществяване на най-големия състезателен конгрес на планетата.

Самият Пъркинс е олимпийски първенец в плуването от Игрите в Барселона 1992 и Атланта 1996.

" Ако се случи най-лошото и Игрите в Токио бъдат анулирани, за нашите спортисти, които са имали опцията да се приготвят и работят интензивно толкоз дълго, с цел да стигнат до този миг, би трябвало да им бъде даден най-хубавия късмет най-малко да се тестват и да видят какво са свършили ", сподели той пред австралийски вестник.

Двукратната олимпийска шампионка в спринтовата щафета Кейт Кембъл показа пред изданието, че това е " прелестна концепция ", макар че огромното й предпочитание е да плува на своята четвърта олимпиада в Токио.

" Мисля, че едно от преимуществата да имаме някогашен състезател за сегашен президент е това, че той мисли за неща като тези. Дали ще бъде същото? Абсолютно не. Но това е нещо, което си коства да се изследва и да се попитат спортистите дали биха желали да го създадат ", разяснява 28-годишната плувкиня.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР