Австралийска банка планира да спре отпускането на кредити за закупуване

...
Австралийска банка планира да спре отпускането на кредити за закупуване
Коментари Харесай

Австралийска банка спира кредитите за нови дизелови и бензинови автомобили

Австралийска банка възнамерява да спре отпущането на заеми за закупуване на нови бензинови и дизелови коли на фона на опитите на страната да насърчи потреблението на електрически автомобили и да настигне други развити страни в това отношение.

В свое изказване от Bank Australia оповестиха, че от 2025 година стопират заемите за нови коли, които употребяват изкопаеми горива. Този период е определен, защото „ прекосяването към електрическите автомобили би трябвало да се случи бързо “, споделя Саша Курвил, която дава отговор за резултата от дейностите на банката върху околната среда.

От банката също по този начин считат, че това може да се случи и “с подобаващата поддръжка за предлагането на по-голяма избор от по-достъпни електрически автомобили в Австралия. ”

И въпреки, че от 2025 година Bank Australia към този момент няма да предлага заеми за нови коли с мотори с вътрешно горене, включително и хибриди, банката ще продължи да отпуска заеми за използвани коли.

“Ще продължим да предлагаме заеми за използвани коли, задвижвани от изкопаеми горива, до момента в който не се развие пазара на електрически автомобили, ” споделят от банката.

В петък държавното управление на Австралия даде информация по отношение на своите проекти за Национална тактика за електрическите автомобили, като следва да бъде пуснат документ за публично разискване.

В изказването от държавното управление оповестиха, че Австралия “изостава доста във връзка с електрическите автомобили “.

Властите прибавиха, че навлизането на нискоемисионни коли в страната е едвам 2%, което е близо пет пъти по-малко в съпоставяне със междинното равнище в международен мащаб.

Bank Australia не е единствената във връзка с политиката си по отношение на колите с изкопаеми горива. През 2020 година датската Merkur Cooperative Bank разгласи, че ще спре кредитирането на покупки на нови дизелови и бензинови коли.

Англия пък желае да спре продажбата на нови дизелови и бензинови коли до 2030 година Страната ще изисква от 2035 година всички нови коли да бъдат с нулеви излъчвания. Европейски Съюз, от който Англия излезе при започване на 2020 година, преследва сходни цели.

По данни на Международната организация по енергетика, продажбите на електрически автомобили са достигнали 6.6 млн. през 2021 година През първото тримесечие на 2022 година, продажбите на електрически автомобили възлизат на 2 млн. което е със 75% повече спрямо първите три месеца на 2021 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР