Австралийка, прекарала 20 години в затвора заради убийството на четирите

...
Австралийка, прекарала 20 години в затвора заради убийството на четирите
Коментари Харесай

Пуснаха на свобода майка, убила четирите си деца

Австралийка, прекарала 20 години в пандиза поради убийството на четирите си деца, бе помилвана и освободена след следствие, сложило под въпрос виновността й, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Катлийн Фолбиг стана известна с прякора " най-лошата серийна килърка в Австралия ", откакто беше наказана през 2003 година за убийството на четирите си деца. Случаят бе мощно медиатизиран. Според прокуратурата децата на Катлийн Фолбиг, на възраст от 9 седмици до 3 години, са умрели задушени от нея. Фолбиг, която през днешния ден е на 55 години, постоянно е отричала тези обвинявания и е твърдяла, че всеки един смъртен случай е бил по естествени аргументи.

През 2021 година десетки учени от Австралия и от чужбина подписаха петиция за стартиране на независимост на Фолбиг, потвърждавайки, че нови съдебно-медицински доказателства свързват необяснимите смъртни случаи на децата с редки генетични разновидности или вродени аномалии.

Главният прокурор на щата Нов Южен Уелс Майкъл Дейли разгласи през днешния ден, че Фолбиг е помилвана след следствие, траяло една година и разрешило да се откри " основателно подозрение " по отношение на повода за смъртните случаи.

Фолбиг бе освободена от пандиза Графтън, на към 6 часа път северно от Сидни, тази заран.

При неявяване на солидни съдебно-медицински доказателства прокурорите акцентираха, че е извънредно необикновено четирите деца на Фолбиг да са умрели, без да има пояснение за това. Но пенсионираният арбитър Том Батхърст, управлявал новото следствие, съобщи, че спомагателни изследвания са разкрили, че медицински аргументи биха могли да обяснят три от тези смъртни случая

Според Батхърст Сара и Лора Фолбиг са страдали от необичаен генетичен недостатък, а Патрик Фолбиг е страдал сигурно от съществена неврологична патология. Предвид тези фактори  магистратът дефинира като неподозрителна гибелта на Кейлъб Фолбиг. Той добави, че не може да одобри, че госпожа Фолбиг е била друго нещо, с изключение на деликатна към децата си майка.

Австралийската академия на науките, която способства за възобновяване на следствието съобщи през днешния ден, че е облекчена, че правораздаването е спечелило по проблема с Катлийн Фолбиг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР