Австралия започва да отваря границите си от следващия месец, съобщи

...
Австралия започва да отваря границите си от следващия месец, съобщи
Коментари Харесай

Австралия започва да отваря границите си от другия месец

Австралия стартира да отваря границите си от идващия месец, заяви министър председателят Скот Морисън, представен от международните организации.

Преди 18 месеца, след експлоадирането на пандемията от новия ковид, страната забрани на своите жители да пътуват в чужбина без позволение. Днес министър председателят съобщи, че имунизираните австралийци ще могат да се върнат вкъщи или да пътуват в чужбина " след седмици ", откакто бъде реализирана поставената цел за имунизиране на 80 на 100 от популацията.

" Дойде моментът да върнем на австралийците контрола над личния им живот. Подготвяме се за това и скоро Австралия ще бъде подготвена за " ново начало, сподели Морисън. Той акцентира, че рестриктивните мерки поради ковид са избавили живота на хора.

След завръщането си от чужбина, имунизираните австралийци ще би трябвало да се подлагат на 7-дневна карантина у дома. Това ще им спести наложителната в този момент скъпоструваща изолираност за 14 дни в хотел. Тази мярка обаче остава наложителна за неимунизираните.

През последните 560 дни пътуванията на австралийци в чужбина бяха лимитирани до най-малко. Семейства бяха разграничени на разнообразни континенти, като съгласно някои оценки 30 000 жители на Австралия са блокирани в чужбина, а чужденци не могат да отпътуват от страната, с цел да видят своите фамилии и другари.

По данни на австралийското министерство на вътрешните работи единствено за първите 5 месеца на тази година са били отхвърлени над 100 хиляди молби за влизане или излизане от Австралия.

В момента са изцяло имунизирани 64 % от навършилите 16 години поданици на най-многолюдния австралийски щат Нов Южен Уелс. Местните управляващи се надяват този дял да доближи 70-80 на 100 през октомври.

Повечето австралийски щати обаче не са записали огромни епидемиологични талази и възнамеряват да продължат да следват тактиката си " Нулев Covid ", като ще останат затворени за останалата част от страната.

Днес австралийските управляващи оповестиха за близо 2100 нови случая на ковид през миналите 24 часа - лек спад по отношение на предходното денонощие. Повечето от тях са били регистрирани в двата най-многолюдни австралийски щата - Нов Южен Уелс и Виктория.

Смята се, че строгото затваряне на границите е помогнало на Австралия да остане относително едва наранена от пандемията, отбелязва Ройтерс. В страната с население от към 25 милиона души са регистрирани общо малко повече от 107 хиляди случая на ковид. Над 1300 от инфектираните са умряли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР