Австралия регистрира първия за годината смъртен случай, дължащ се на

...
Австралия регистрира първия за годината смъртен случай, дължащ се на
Коментари Харесай

Австралия отчете първия за годината смъртен случай с Covid-19, тревога в Сидни

Австралия записва първия за годината смъртен случай, дължащ се на Covid-19 и рекордния за 2021-а брой от 77 новозаразени в щата Нов Южен Уелс, който се бори с огнище на мощно заразния вид Делта, съобщи Ройтерс. Това е най-населеният австралийски щат.

На предавана по малкия екран конференция в Сидни щатският министър председател Гладис Береджиклян съобщи, че се чака броят на инфектираните в и наоколо до най-големия град в страната да нарасне още в идните дни.

" Очаквам броят на инфектираните в Нов Южен Уелс да бъде на следващия ден над 100 ", акцентира тя.

Вчера бяха регистрирани 50 случая. Общо до момента при новата поява на вируса са регистрирани 566 случая. 33 от записаните през днешния ден случая са били в контакт с други хора, до момента в който са били заразни, което основава опасения, че локдаунът в Сидни може да бъде продължен, отбелязва Ройтерс.

Локдаунът в Сидни

На 9 юли австралийските управляващи приканиха петте милиона поданици на Сидни да си стоят вкъщи и предизвестиха, че триседмичният локдаун може да бъде продължен поради рекордния за годината растеж на инфектираните, съобщи Ройтерс.

Местните управляващи се пробват да се оправят с възходящите клъстъри на болест с разновидността Делта на вируса.

Стотици в допълнение ситуирани служители на реда наблюдават за спазването на ограниченията против разпространяването на делта разновидността, от който в Сидни са инфектирани над 400 души.

" Нов Южен Уелс е изправен пред най-голямото предизвикателство от началото на пандемията ", сподели през кореспонденти Гладис Береджиклян. Тя прикани хората да си стоят вкъщи и да не излизат, в случай че това не се постанова изрично.

От вечерта на 9 юли на обществени места е разрешено да се събират до двама души и е неразрешено отдалечаването на 6 благи (около 10 км) от вкъщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР