Австралия разследва информация, че нейни бивши пилоти обучават военни в

...
Австралия разследва информация, че нейни бивши пилоти обучават военни в
Коментари Харесай

Австралия и Великобритания тревожни, че Китай вербува военните им пилоти за инструктори

Австралия проверява информация, че нейни някогашни водачи образоват военни в Китай, оповестява " Ройтерс ".

Ходът идва, откакто Англия предизвести, че може да предприеме правни дейности, с цел да спре нейните водачи да бъдат вербувани по сходен метод от съображения за национална сигурност.

Във вторник английското държавно управление съобщи, че подхваща стъпки, за да спре опитите на Китай да притегля настоящи и някогашни английски военни водачи, които да образоват китайските въоръжени сили . Това се случи, откакто Би Би Си заяви, че до 30 някогашни военни водачи са отишли ​​да образоват Китайската национална освободителна войска.

Министърът на защитата на Австралия Ричард Марлс разгласи, че е разпоредил предоставеното му ведомство да проверява изказванията, че някогашни австралийски военни водачи също са били вербувани да се причислят към южноафриканско летателно учебно заведение, което работи в Китай.

" Ще остана надълбоко шокиран и смутен, в случай че схвана, че е имало чиновници, които са били примамени с чек от непозната страна, вместо да служат на личната си страна " , акцентира Марлс.

Британското министерство на защитата написа в Туитър, че на участващите английски водачи им е казано, че рискуват да бъдат подведени под наказателна отговорност според Закона за формалните секрети.

Южноафриканската летателна академия не е удостоверила дали е наела австралийски водачи да работят в Китай.

В нейна публикация без посочена дата, налична в интернет, академията отбелязва, че набира редица инструктори за тестови водачи, които да работят на неуточнено място в " Далечна Източна Азия " с първичен контрактуван ангажимент от четири години.

Едно от условията е претендентът да е приключил военно учебно заведение за водачи изпитатели в Съединените щати или Англия.

Обявата е изпратена до всички членове на Обществото на пробните водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР