Австралия планира да преразгледа своята имиграционна система, за да ускори

...
Австралия планира да преразгледа своята имиграционна система, за да ускори
Коментари Харесай

Австралия улеснява имиграцията на квалифицирани работници

Австралия възнамерява да преразгледа своята имиграционна система, с цел да форсира приемането на висококвалифицирани служащи в страната и да улесни пътя им към непрекъснато престояване, предава „ Ройтерс “.

Федералното лейбъристко държавно управление съобщи, че сегашната система, употребена за асортимент на квалифицирани мигранти – тест с точки – ще бъде модифицирана, с цел да разпознава хората с верния набор от умения, от който австралийската стопанска система се нуждае в бъдеще.

„ Нашата миграционна система… е счупена. Проваля нашите бизнеси, проваля самите мигранти. И най-важното, проваля австралийците. Това не може да продължава “, сподели министърът на вътрешните работи Клеър О’Нийл в тирада в Националния пресклуб.

Австралия се състезава със сравними страни, като Канада и Германия, с цел да притегли по-квалифицирани мигранти, като повишаването на търсенето се усилва поради застаряващото население.

Правителството съобщи, че визовият развой за висококвалифицирани експерти ще стане по-бърз и елементарен, като в същото време ще бъдат подхванати стъпки за задържане на задграничните студенти.

Притежателите на краткотрайни визи за квалифицирани служащи, на които е била отказана опцията да аплайват за непрекъснато престояване, ще могат да създадат това до края на тази година още веднъж, сподели О’Нийл. Но това няма да усили годишния банкет на непрекъснати мигранти в Австралия, сподели тя.

През септември Австралия усили приема на непрекъснати мигранти до 195 000 през тази финансова година, с 35 000, с цел да помогне на бизнеса, борещ се с необятно публикувания дефицит на личен състав, и даде обещание повече личен състав и средства за ускорение на обработката на визите.

От 1 юли държавното управление съобщи, че ще увеличи прага на заплатите на мигрантите за краткотрайни квалифицирани служащи до 70 000 австралийски $ (46 250 щатски долара) от 53 900 австралийски $, останали на същото равнище от 2013 година

Около 90% от всички работни места на цялостен работен ден в Австралия в този момент са платени повече от настоящия предел, което действително води до употреба на служащите мигранти, сподели държавното управление.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР