Австралия обяви допълнителен пакет от санкции срещу 75 депутати от

...
Австралия обяви допълнителен пакет от санкции срещу 75 депутати от
Коментари Харесай

Австралия санкционира още руски депутати и министри на ДНР и ЛНР

Австралия разгласи спомагателен пакет от наказания против 75 депутати от Русия и 32 министри на Донецката и Луганската национална република заради обстановката в Украйна, оповестява ТАСС, базирайки се на австралийското външно министерство.

Сред чиновниците в черния лист са 75 депутати от долната камара на съветския парламент, както и 20 министри, представляващи ДНР, и 12 министри от ЛНР.

Новопубликуваният лист на глобите на австралийското държавно управление включва и руския ефирен публицист Владимир Соловьов.

До момента Австралия е санкционирала над 700 граждани на Русия и Беларус, в това число съветския президент Владимир Путин и беларуския му сътрудник Александър Лукашенко, а също и редица високопоставени министри на двете страни.

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че признава суверенитета на Донецката и Луганската национална република.

На 24 февруари той разгласи, че в отговор на искане на ръководителите на двете републики в Донбас е взел решение за осъществяване на специфична военна интервенция в Украйна. Руският водач акцентира, че Москва няма проекти за окупация на украински територии, като означи, че интервенцията е ориентирана към денацификация и демилитаризация на Украйна.

На 22 април Австралия заяви, че ще наложи наказания против 147 съветски жители във връзка със събитията в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР