Австралия обяви, че ще забрани публичното излагане на нацистки символи,

...
Австралия обяви, че ще забрани публичното излагане на нацистки символи,
Коментари Харесай

Австралия забранява използването на нацистки символи на обществени места

Австралия разгласи, че ще забрани общественото излагане на нацистки знаци, защото страната се бори с дребна, само че все по-дръзка група десни екстремисти.

Главният прокурор Марк Драйфус съобщи, че държавното управление ще вкара нови закони, с които ще се криминализира излагането и продажбата на нацистки знаци, като свастиката " Хакенкройц " и светкавицата на Секретен сътрудник.

Служители на разузнаването предизвестиха, че от ден на ден австралийци са привлечени от неонацистките идеологии, а екстремистките групи усилват напъните си за набиране на нови членове.

" В Австралия няма място за знаци, които възхваляват ужасите на Холокоста ", споделя Драйфус.

" И повече няма да разрешаваме на хората да печелят от излагането и продажбата на предмети, които възхваляват нацистите и тяхната злокобна идеология. "

Законът ще бъде показан в Народното събрание идната седмица и се чака да бъде признат с поддръжката на опозицията.

Миналия месец шефът на австралийската разследваща работа Майк Бърджис съобщи, че крайните кафези на австралийските неонацисти наподобява стават все по-смели, откакто група мъже с балаклави се сблъскаха с тълпата по време на протест за правата на транссексуалните в Мелбърн.

" Това е знак, че тези групи са по-смели и може да се изявяват обществено при набирането на нови членове - да прокарват това, в което имат вяра, и да набират хора за своята идея ", сподели той по време на чуване в Сената.

" Наблюдаваме повишаване на броя на хората, привлечени от тази идеология, по аргументи, които не разбираме изцяло. "

Австралийската организация за национална сигурност съобщи, че десните екстремисти съставляват към 30 % от случаите на битка с тероризма в страната.

" В случая с неонацистките групи това, за което се тормозим, са хора, които са привлечени от тази идеология и не са удовлетворени, че няма дейности, и потеглят да работят сами ", сподели Бърджис.

Роденият в Австралия бял екстремист умъртви 51 мюсюлмански поклонници в всеобщото ликвидиране в джамията в Крайстчърч в Нова Зеландия през 2019 година

Австралийският съвет по еврейските въпроси похвали препоръчаната възбрана на нацистките знаци, като съобщи, че тя е добре пристигнала " в миг, когато антисемитизмът в международен мащаб се ускорява ".

" Докато няма последици за дейностите им, можем да чакаме неонацистите да стават все по-нагли, с всички разрушителни последствия, които основават за хармонията в общността и правата на уязвимите малцинства ", се споделя в изказване на Съвета.

Двата най-многолюдни австралийски щата - Нов Южен Уелс и Виктория, към този момент ограничиха проявлението на нацистки знаци на публични места.

Забраната в цялата страна ще изключи излагането на нацистки знаци за просветителни, художествени и други сходни цели.

Тя няма да се ползва и за религиозни знаци, като свастиката, която се употребява като знак на шанс и разцвет от будистите и хиндуистите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР