Австралия и Япония ще платят съответната цена, ако техният нов

...
Австралия и Япония ще платят съответната цена, ако техният нов
Коментари Харесай

Китай размаха пръст на Австралия и Япония заради новия им военен пакт

Австралия и Япония ще " платят съответната цена ", в случай че техният нов боен пакт заплаши сигурността на Китай, предизвести китайска държавна медия, представена от " Гардиън ".

Вестник " Глобал таймс " насочи предизвестие, че новото съглашение " форсира конфликтната атмосфера в Азиатско-Тихоокеанския район " и е ориентирано към Китай.

Австралийският министър председател Скот Морисън увери, че съглашението не би трябвало да тревожи Пекин . Австралийски министри насочиха апели за разговор с китайските си сътрудници за разрешаване на дипломатическия спор, който докара до поредност от търговски дейности на Пекин против австралийския експорт.

Във вторник вечерта Морисън и японският министър председател Йошихиде Суга оповестиха в Токио, че са постигнали съглашение армиите на двете страни да организират взаимни учения на териториите на страните им.

Според австралийския министър председател това е положително нещо за стабилността в района. Морисън добави, че двете страни имат вяра, че " икономическият триумф на Китай е положително нещо за Австралия и Япония ". Той увери, че Австралия и Япония не гледат на Китай като на стратегически съперник.

Военният пакт, който се чака да бъде финализиран по време на визитата на Суга в Австралия идната година, просто акцентира, че " Австралия и Япония, като демократични, основани на пазара демокрации, имат доста общо и общи стратегически ползи ".
 Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония започнаха най-големите си взаимни Военноморски сили учения
Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония започнаха най-големите си взаимни Военноморски сили учения

Балансират голямата военна и икономическа мощност на Китай в района

" Глобал таймс " обаче твърди, че съглашението е нов инструмент на Съединени американски щати за делене на Азия и че Япония и Австралия " неразумно са подхванали първата крачка към задълбочаване на военното съдействие, което е ориентирано към трета страна ".

Вестникът отбелязва, че Пекин най-вероятно няма да остане апатичен от дейностите на Съединени американски щати, които насъскват страни да се опълчват на Китай в дълготраен проект и това неизбежно ще принуди китайското държавно управление да предприеме контрамерки в някаква форма.

Според изданието Япония и Австралия образуват квазивоенен съюз против Китай . Пекин заплашва да платят скъпо, в случай че сигурността и националните ползи на Китай са под опасност.

Споразумението за взаимен достъп (RAA) се чака да усили военното съдействие и взаимните учения сред Япония и Австралия, в това число и в Южнокитайско море.

Ако съглашението бъде финализирано и утвърдено от японския парламент, би означавало, че за първи път от 60 година Токио подписва договорка, която разрешава на непознати войски да работят на японска територия.

Все още не е обяснен правният статут на гостуващите войски. Не е ясно по какъв начин Австралия и Япония са съумели да разрешат основен въпрос по време на 6-годишните договаряния: дали австралийски бойци могат да бъдат наказани на гибел , в случай че бъдат приети за отговорни в осъществяване на съществени закононарушения в Япония.

В Япония се постанова смъртно наказване при някои случаи на ликвидиране, само че в Австралия е неразрешено. Според ABC двете страни са договорили механизъм за разрешаване на проблема.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР