Австралия е предпоследен участник на Световното първенство в Катар, след

...
Австралия е предпоследен участник на Световното първенство в Катар, след
Коментари Харесай

Дузпи пратиха Австралия на Световното в Катар

Австралия е предпоследен участник на Световното състезание в Катар, откакто победи трагично Перу с 5:4 след осъществяване на дузпи в баража за класиране на шампионата на планетата.

Редовното време на мача, игран в Катар, приключи 0:0, само че при наказателните удари „ кенгурутата “ демонстрираха по-здрави нерви и по този начин си подсигуряваха място на Мондиала в края на календарната година.

В Катар те ще са в група с Франция, Дания, Тунис, като с първите два тима австралийците бяха в една група и на последното международно.

Напрежението в резултат на големия залог си сподели думата и двата тима изиграха извънредно отегчителен мач, в който ситуациите липсваха, само че за сметка на това хората на Греъм Арнолд и Рикардо Гарека водиха здрава борба през всичките 120 минути.

Преди почивката играта се водеше повече в центъра на терена и чисти положения липсваха. Първото по-сериозно състояние пристигна в 69-ата минута. Тогава Кристиан Куева се освободи в наказателното поле и стреля, само че топката прелетя около левия непряк дирек.

Две минути преди края на постоянното време Айдин Хрустич можеше да донесе триумфа на „ кенгурутата “. Той стреля от границата на наказателното поле, само че Педро Гайесе се намеси добре.

В 92-ата Австралия искаше дузпа, само че съдията подмина претенциите им.

В продълженията южноамериканците бяха по-активни и имаха два положителни шанса. В 107-ата минута Кристиан Куева, който 7 минути по-късно напусна терена контузен, получи ужасно подаване в наказателното поле, само че прати топката около вратата.

Минута по-късно Едсон Флорес стигна до едно центриране и стреля с глава, само че прати кълбото около дяснаа греда.

Така продълженията завършиха и се стигна до осъществяване на дузпи. Там Луис Адвинкула и Алекс Валера пропуснаха за „ инките “, до момента в който за Австралия единствено Мартин Бойл не вкара. За сметка на това, Аарон Муй, Крейг Гудуин, Айдин Хрустич, Джейми Макларън и Авер Мабил го направиха и пратиха тима си на Мондиала в Катар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР