Австралиецът Джок Полфрийман е осъдил България в Страсбург. Това съобщи

...
Австралиецът Джок Полфрийман е осъдил България в Страсбург. Това съобщи
Коментари Харесай

Джок Полфрийман е осъдил България в Страсбург

Австралиецът Джок Полфрийман е осъдил България в Страсбург. Това заяви юристът му Адела Качаунова. Делото е заведено по негова тъжба поради нанесен му побой от надзирателите в пандиза в София, където той излежаваше присъда за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година

е поради нефеективно следствие на случая, при които са потърпевши Полфрийман и още няколко чужденци. Пред съда в Страсбург страната не е съумяла да изясни от какво са пострадванията на пандизчията, нито е дала доказателства, че казусът е дейно разследван.

България е наказана да заплати 5200 евро обезщетение на Полфрийман. Парите ще отидат при околните на убития Монов, защото австралиецът към момента им дължи кръвнина.

Полфрийман бе наказан на 20 години затвор. освободен от пандиза. Към оня миг бе излежал малко над 13 години от наказването си.

Освобождаването му провокира скандал, подхранван от ръководещите с офанзиви против съдиите, постановили решението. Прокуратурата се опита да възобнови делото, само че Върховният касационен съд отхвърли настояването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР