Австралиецът Бен О'Конър спечели 17-ия етап от Обиколката на Италия,

...
Австралиецът Бен О'Конър спечели 17-ия етап от Обиколката на Италия,
Коментари Харесай

Бен О'Конър спечели 17-ия етап от Обиколката на Италия

Австралиецът Бен О'Конър завоюва 17-ия стадий от Обиколката на Италия, в който бяха изминати 203 километра от Басано дел Грапа до Мадонна ди Кампильо. Състезателят на "НТТ Про Сайклинг ", който във вторник приключи втори в 16-ия стадий, сподели, че се намира в доста добра форма и измъкна безапелационен триумф в един от най-тежките стадии в тазгодишното издание на "Джиро "-то, в който бяха преодолени три височини от първа категория и една от трета.

203 km and elevation gain of 5000 meters.
Watch now the Highlights of Stage 17 of d’Italia 2020!

203 km e 5000 metri di dislivello.
Gli highlights della Tappa 17 del d'Italia 2020!
— Giro d'Italia (@giroditalia)
О'Конър пресече финалната линия с време от 5 часа, 50 минути 59 секунди, като остави втория Херман Пернщайнер (Австрия) на 31 секунди. Третото място с пасив от 1:10 минути зае белгиецът Томас де Хенд, който в последните 150 метра нападна уверено руснака Илнур Закарин.

-

"Yesterday it was so close and to pull of today in the mountains I dreamed of, it means a lot. "

"Ieri ci sono andato vicino e l'ho portata a casa oggi nelle montage che ho sempre sognato. Significa molto. "

Powered by
— Giro d'Italia (@giroditalia)
Въпреки огромните упования към стадия, че той ще предложи разбърквания на върха в генералното класиране, такива не настъпиха и всички кандидати за "розовата фланелка " дойдоха дружно на 5:11 минути зад О'Конър. По този метод отпред в подреждането остава португалецът Жоао Алмейда от "Декьонинк-Куик Степ " с задатък от 17 секунди пред втория Вилко Келдерман и 2:58 минути пред третия Джей Хиндли от Австралия.

Промяна обаче настъпи в класирането за "синята фланелка " за най-хубав катерач, която ще бъде облечена от Рубен Герейро. Португалецът събра 198 точки след днешния стадий и има задатък от 50 пред втория Джовани Висконти от Италия. Първи при спринтьорите с "цикламената фланелка " остава французинът Арно Демар. В четвъртък следва 18-ият стадий - 207 километра от Пицоло до Лаги ди Канчано, в който ще бъдат преминати общо четири височини, като най-тежката от тях е и гвоздеят в тазгодишната Обиколката на Италия - Стелвио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР