Авокадото все повече се налага като продукт в менюто на

...
Авокадото все повече се налага като продукт в менюто на
Коментари Харесай

Салати с авокадо, от които ще си оближете пръстите

Авокадото от ден на ден се постанова като артикул в менюто на българина. Именно заради тази причина през днешния ден сме ви подготвили 3 извънредно апетитни предписания за салати с авокадо. 

1. Със скариди и варено яйце

Освен скумрия или риба звук, има и други артикули от морето, с които можем да си създадем вкусни салати. Перфектен образец са скаридите, които също се комбинират доста добре с авокадо.

Консумацията на тези храни ви разрешава да си набавите положително количество протеини, минерали, омега-3 мастни киселини и витамини от група В.

Необходими съставки:
1 бр. авокадошепа пресни листа от спанак200 грама варени скариди3 яйца4 супени лъжици зехтинсол и черен пипер
Начин на подготвяне:
Първата стъпка за изработката на тази салата е да подготвите скаридите, в случай че сте ги купили сурови. За да извършите това, би трябвало да ги сварите в подсолена вода за 5 минути.След това ги слагате в купа с лед, обелвате ги и ги оставяте настрани. През това време сварявате яйцата, обелвате ги и ги нарязвате на четвъртинки. Отстранявате обвивката и костилката от авокадото и вършиме резени или квадратчета.Смесете съставките на салатата в огромна купа и най-после подправете на усет.
2. С бурата и домат

Това, което ни харесва най-вече в тази рецепта, е че се подготвя единствено за няколко минути. Може да бъде страховит вид като предястие през горещите летни дни.

Освен това комбинацията от бурата, домат и авокадо е толкоз вкусна, че може да се употребява и върху изгорял самун за приготвянето на необикновен сандвич за закуска.

Необходими съставки:
4 огромни узрели домата500 грама сирене бурата (ако не намерите, може да употребявате моцарела)2 бр. авокадошепа листа от руколапресен босилексол и черен пипер4 супени лъжици екстра върджин зехтин
Начин на подготвяне: 
Обелете авокадото и го нарежете на филийки. След това измийте и нарежете доматите на четвъртинки.Вземете купа за салата. Поставете руколата, доматите и авокадото. Подправете на усет и най-после прибавете цялото сирене бурата.Украсете с няколко листа свеж босилек.
3. Със синьо сирене, ябълка и орехи

В тази салата от авокадо и ябълка предлагаме два плода с огромен контрастност откъм текстури. Кремообразно и хрупкаво в това време. Идеално ядене за всяко време на годината.

Необходими съставки:
2 бр. авокадо1 ябълка150 грама синьо сиренемаруля2 шепи ядки6 супени лъжици зехтин1 супена лъжица мед2 супени лъжици ябълков оцетсол и черен пипер
Начин на подготвяне:
Започнете с измиване и подсушаване на листата от марулята, след което ги накъсайте с ръце.Измийте, обелете и нарежете ябълката и направете същото с авокадото. Можете да нарежете на кубчета или филийки, както ви харесва.Поставете тези 3 съставки в купа за салати и прибавете нарязаното на кубчета сирене и ядките.Смесете съставките за дресинга и подправете в последния миг. Медът укрепва сладко-соления контрастност на ябълката и сиренето. 
Както виждате разновидностите за салати с авокадо могат да бъдат доста забавни и разнородни. Не се опасявайте да експериментирате и да измисляте свои лични тълкования.

Приятен вкус!

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР