Август е тук – леко лежерен и понякога слънчев –

...
Август е тук – леко лежерен и понякога слънчев –
Коментари Харесай

Следобедът на годината: Какво да правим в София през август?

Август е тук – леко лежерен и от време на време безоблачен – следобедът на годината, както го разказва писателят Георги Господинов. И до момента в който множеството софиянци са се скрили от жаркото слънце под чадъра на някой плаж на морето, други ангажират свободното си време из тесните улички на София. От приятни разходки в парковете до гастрономически завършения, София през август има всичко, което сърцето може да пожелае.

Пътешествие из Стара София : София и многото ѝ остарели наименования пазят история от отминали времена и нации, до които можем да се докоснем, без да се постанова да резервираме самолетни билети или да чакаме по опашки. Дали ще се лутаме из остарели улички, ще посетим някоя изложба, или ще се пуснем на завършения до известни местности към града, столицата има какво да предложи.

Тръгвайки по бул. Витоша, се насочваме към едно премеждие за гастрономи, а пък за какво не и още нещо:

От българска кухня до френски макарони, столицата може да те заведе на едно кулинарно околосветско странствуване. Разположени в комплекс, средиземноморският ресторант и неговият азиатски комшия са тук, с цел да ти покажат най-хубавото от международната кухня. А в случай че имаш рожден ден през лятото и се чудиш къде да го празнуваш, в заведенията за хранене са ти подготвили вкусна изненада.

В същото време, най-големият развлекателен комплекс е тук, с цел да ти даде леговище по време на горещините. Разположен на внушителните 5000 квадратни метра, Palms Royale Sofia предлага преживяване в жанр „ Лас Вегас “ с набор от 200 слот машини, игрални маси за жива игра, зала с високолимитни залози, покер клуб и VIP салон.

Разходки в парка: Зелените софийски оазиси, скрити сред шумни булеварди, са подготвени да посрещнат всички фенове на природата. Само на няколко крачки от офиса или от у дома, можеш да си направиш приятна разходка, да се видиш с другар от детството или пък да прочетеш някоя книга от дългия лист с към този момент плануваните.

Нека не забравяме, че за планинарите постоянно остава опцията да отскочат до Витоша за къс поход или пикник в планината.

Летни фестивали : За поредна година най-големият летен фестивал в столицата Sofia Summer Fest ще се организира на добре познатата локация в Южен парк II зад музея „ Земята и хората “. Невероятно българско кино, театрални постановки, храна и питиета те чакат в центъра на града. А за феновете на музиката, този петък, ще се завърне на сцената, с цел да покаже какъв брой добре класическата музика и джазът си партнират на сцената.

София през август те кани да се насладиш на най-хубавото това лято.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР