Аварийни групи за преодоляване на последствията в пострадалите от наводненията

...
Аварийни групи за преодоляване на последствията в пострадалите от наводненията
Коментари Харесай

Назначават 100 безработни за аварийни дейности в бедстващите села в Карловско - Общество

Аварийни групи за превъзмогване на следствията в потърпевшите от наводненията обитаеми места в община Карлово ще бъдат основани с финансиране от държавния бюджет.

В тях за интервал от 3 месеца ще бъдат назначени общо 100 безработни от най-пострадалите села Богдан, Слатина, Каравелово и Войнягово, оповестиха от Агенцията по заетостта. 

В по-малко засегнатите от наводнението село Розино и село Христо Даново също ще бъдат наети безработни за осъществяване на спешни действия. Първоначално те ще се включат в почистването и възобновяване на вредите в своите обитаеми места, а след това ще окажат поддръжка и на хората в другите селища, за което ще им бъде обезпечен превоз от община Карлово.

Работните места са одобрени от изпълнителния шеф на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, в съгласие с министъра на труда и обществената политика Лазар Лазаров, по предложение на кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Наетите в спешни действия ще подкрепят хората от потърпевшия район посредством разнообразни действия за отводняване и почистване на техните домове, както и с неквалифицирана работа за премахване на нанесените вреди по общинската инфраструктура.

Чрез спешните групи ще се обединят напъните и опциите на държавната, локалната власт и популацията за превъзмогване на следствията от проливните дъждове. Ще бъдат подкрепени фамилиите и локалната общественост и ще се обезпечат трудови приходи на безработни, наети в публично значими действия по превъзмогване на бедственото състояние в община Карлово.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР