Аварийната лента в района на 134 км на АМ Тракия

...
Аварийната лента в района на 134 км на АМ Тракия
Коментари Харесай

АМ Тракия е залята от вода, частично бедствено положение в Калояново, евакуират хора в Трилистник

Аварийната лента в региона на 134 км на Автомагистрала " Тракия " в посока София е залята от вода. По тази причина придвижването е допустимо единствено в лявата, дейна лента. Трилистник е под вода, заяви кметът на община Марица Димитър Иванов, който е в селото. Водата е нахлула даже и във високите елементи на селото. По думите на Иванов обстановката е бедствена, като селото е блокирано и от двата края. Към момента благодарение на два противопожарни екипа,  доброволци и трактори са евакуирани към 50 индивида. Търсим помощ от всички институции да оказват помощ в бедствието, добави той. По думите на кмета от водата не есамо от реката, той позволи, че е допустимо да са се скъсали стени и на язовири.
Началникът на Националната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Николай Николов заяви, че ситуацията в Трилистник сега е спокойна, водата е към 50 см. Частично бедствено състояние оповестиха от община Калояново в селата Песнопой, Иван Вазов, Горна махала, Долна махала, Черноземен, Ръжево. Огромно количество вода слезе тази нощ от Балкана към селата, ситуирани по поречието на река Стряма в община Калояново. Дървеният мост на Песнопой е в негодно за прилагане положение, понтонният мост на Иван Вазово е в същото положение. В Горна махала реката е скъсала дига, водата е тръгнала към Долна махала. Наводнено е част от селото. От домовете си са евакуирани 15 души, половината са настанени в кметството, останалите при родственици, предаде . 

Към момента всички евакуирани към този момент са по домовете си, тъй като водата се е отекла. Големият и дребният мост на Черноземен са били залети, само че водата се оттича, към този момент са постоянни и може да минава по тях. Наводнени са аграрни земи, стадионът и две компании, които са ситуирани по поречието на река Стряма. Срутени са два стълба на ЕВН, поради което източната част на селото е без електричество. В цялостен Черноземен няма вода, тъй като помпената станция не работи поради прекъснатото ел зареждане. Вода няма и в Долна махала, и в Горна махала. Той добави, че 40 души са изведени, 2 хеликоптера на Военновъздушни сили са помогнали за евакуацията, а тежка техника на земеделското министерство ще възвърне дигата или да направи нови отвори, с цел да се оттече водата. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР