Аварията, възникнала при тестването на новия водопровод за Перник, е

...
Аварията, възникнала при тестването на новия водопровод за Перник, е
Коментари Харесай

Аварията на новия водопровод за Перник е отстранена

Аварията, зародила при тестването на новия тръбопровод за Перник, е отстранена, оповестиха от регионалната администрация в града. Пробите по трасето ще продължат и през утрешния ден. Очаква се към края на седмицата да бъде пуснато водоподаването от София и перничани да имат вода през целия ден, като режимът ще бъде в действие единствено нощем, оповестява националното радио.

По-рано новото оборудване се спука. Пробивът беше в региона след пернишкото село Големо Бучино в посока към София. При пробното стартиране на водата се е разхлабила една от връзките по оборудването.

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир "Бели Искър ", е с дължина 13 км, а над 2100 са връзките сред тръбите. Изпробването на водопровода и оборудванията към него е почнало още в неделя. Тестването е поетапно.

Очаква се до края на седмицата водопроводът да бъде пуснат в употреба.

Строителството стартира при започване на февруари. Намерението е с стартирането на вода от "Бели Искър " да бъде понижено водоподаването от язовир „ Студена”, с цел да може язовирът да стартира да се цялостни по- бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане единствено нощем.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР