Авария при строежа на метрото наложи хората от подлеза на

...
Авария при строежа на метрото наложи хората от подлеза на
Коментари Харесай

АВАРИЯ при строежа на метрото! Евакуират подлез, защото…

Авария при градежа на метрото наложи хората от подлеза на бул. "България " и "Академик Гешов " в София да бъдат евакуирани, заяви Нова телевизия. Напукала се е витрина и полицията е отделила региона, до момента в който тече обезопасяване. Става въпрос за витрина на интернет клуб.

Част от подлеза ще остане затворена и оттова няма да може да се минава. Става въпрос за един от шестте изхода - този към бул. "Гешов ".
На мястото пристигнаха най-малко дузина полицейски екипа, екипи на Гражданска отбрана, на Контрол на автомобилния превоз и аварийно-спасителни екипи, които обаче към този момент са се изтеглили.

Припомняме, че тъкмо от другата страна на въпросния подлез - откъм бул. "Петко Тодоров ", строителната компания НИКМИ желае да строи 43-етажна постройка. Засега позволение за строителство няма, защото няма утвърден Подробен организационен проект (ПУП). Срещу желанието за градеж имаше няколко митинга, а основният проектант на София Здравко Здравков към този момент не пуска ПУП-а на НИКМИ, макар решение на Върховния административен съд (ВАС) и към този момент втора наложена санкция на Здравков - от 13 000 лв.. Главният проектант твърди, че в случай че съблюдава решението, ще наруши други закони.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР