Авариен ремонт ще бъде извършен на пътя Кричим-Девин, след като

...
Авариен ремонт ще бъде извършен на пътя Кричим-Девин, след като
Коментари Харесай

Свлачището на пътя Девин-Кричим е унищожило 30 метра подпорна стена

Авариен ремонт ще бъде осъществен на пътя Кричим-Девин, откакто през вчерашния ден на 93-ия км по третокласния път се задейства свлачище. Над 30 метра от подпорната стена в източното платно се е свлякла по ската на река Въча.

Пропадналата подпорна стена е изграждана при започване на 60-те години при строителството на язовирите " Въча " и " Кричим " и до момента не е главно ремонтирана. Укрепването ѝ не е било част от плана за ремонт на пътя Кричим-Девин, който завърши предходната година и струваше 22 милиона лв..

" При огледите, които нашите експерти правят, не са забелязали нищо обезпокоително, по тази причина не е и била обследвана по време на рехабилитацията на пътя, нито пък е била включена в плана ", съобщи инженер Валентина Бакърджиева от Пътно управление-Пловдив.

Заради пропадането е неразрешено придвижването на транспортните средства над 3,5 тона по пътя Кричим - Михалково, а леките коли се движат в двете посоки в едната лента. Наш екип обаче видя, че камионите към момента минават по трасето.

Предстои геолози да проучат терена и да предложат по какъв начин проблематичният сектор да бъде укрепен.

" След в детайли проучване на сектора ще бъде предоставен механически план за възобновяване на остарялата стена, за ремонт или пък за създаване на нова подпорна стена ", съобщи Валентина Бакърджиева от Пътно управление-Пловдив.

Все още няма изясненост по кое време ще стартират укрепителните действия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР