Аутомотив индустрията е сред тези, които са най-иновативни и носят

...
Аутомотив индустрията е сред тези, които са най-иновативни и носят
Коментари Харесай

Лорер иска България като център за иновации в автомобилната индустрия

Аутомотив промишлеността е измежду тези, които са най-иновативни и носят най-голяма добавена стойност. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер при откриването на интернационалната конференция Automotive&Mobility Forum 2022, която се организира в София и събира участници от целия район на Балканите и Източна Европа. Участие в конференцията взе и президентът Румен Радев.

По думи на Лорер страната ни може да се трансформира в център за нововъведения за бранша, изключително за електрически автомобили.

Той уточни, че автомобилната промишленост e измежду водещите и е предпочитана за привличане на вложения в страната, като броят на заетите в нея продължава да нараства и през актуалната година.

Лорер посочи, че наклонността е, че от ден на ден вложители демонстрират интерес да открият у нас, с изключение на производството си, и развойните си центрове.
 Окончателно: България ще създава електрически автомобили
Окончателно: България ще създава електрически автомобили

До 20 000 немски електрическия автомобил на година на терена на цех " Балкан " в Ловеч

Според него бъдещето е обвързвано с електрически автомобили и самостоятелните коли. " Можем да бъдем измежду водещите в създаването на програмен продукт за тях. Разполагаме с доста положителни български инженери, чиято съществена активност ще бъде разработка на последващо потомство хардуер и програмен продукт за фирмите от бранша ", акцентира Лорер.

Той означи, че през последните месеци се работи интензивно по нови 7 евентуални плана в аутомотив бранша с приблизителна стойност над 2 милиарда лева, като по тях се чака да бъдат разкрити над 4 000 нови работни места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР