Аустрелиън Оупън е на път да въведе тайбрек в решителния

...
Аустрелиън Оупън е на път да въведе тайбрек в решителния
Коментари Харесай

Аустрелиън Оупън е на път да въведе тайбрек в решителния пети сет от 2019

Аустрелиън Оупън е на път да вкара тайбрек в решителния пети сет от 2019
Откритото състезание на Австралия в Мелбърн е на път да последва образеца на Уимбълдън и да вкара тайбрек в решителния пети сет. Промяната може да влезе в действие в точния момент за идния шампионат от Големия шлем през януари. Аустрелиън Оупън обаче ще вкара тайбрек не при резултат 12-12, както бе решено на Уимбълдън, а при 6-6 гейма в заключителния сет.,,Супертайбрекът “ ще продължи до извоювани 10 точки от даден играч, като наложително би трябвало да има две разлика сред двамата тенисисти.

Ако Tennis Australia осъществяват този формат, първият шампионат от Големия шлем за сезона ще се причисли към останалите съревнования с тайбрек в петия сет. Според информациите, играчите са съветвани за мнение по отношение на смяната и възможното й включване от януари 2019. Ако това не се случи в точния момент за започващата след месец конкуренция, то тайбрек сетовете могат да бъдат въведени при квалификационни или младежки мачове.

Tennis Australia се пробват да съкратят оптимално дългите и изтощителни тенис срещи, като решението за тайбрек би спомогнало за по-добрия график, защото последните дуели от програмата от време на време стартират малко преди среднощ локално време. Аустрелиън Оупън ще се организира сред 14-27 януари в Мелбърн. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР