Аукционните къщи непрекъснато предлагат отлежали и редки видове алкохолни напитки,

...
Аукционните къщи непрекъснато предлагат отлежали и редки видове алкохолни напитки,
Коментари Харесай

Най-старото уиски в света отива на търг

Аукционните къщи непрестанно оферират отлежали и редки типове алкохолни питиета, само че скоро се появи една, която евентуално ще се продаде за рекордна сума това лято.
 Macallan и върхът за най-скъпото уиски в света
Колко коства най-скъпото уиски в света

И кое е то

Става въпрос за Old Ingledew Whiskey, което от Skinner Auctioneers възнамеряват да пуснат за наддаване през юни.

Смята се, че това е най-старото уиски в света, намерено досега. Първоначално специалистите мислят, че е основано към 1850 година, само че лабораторен тест потвърждава, че е още по-старо.

За да потвърди възрастта му, експертът Джоузеф Хайман от аукционната къща се среща с учени от Университета на Джорджия и Университета в Глазгоу. Те взимат проба от течността и проучват количеството радио-въглерод в него.

Тестът сподели възможност от 81,1% уискито да е бутилирано сред 1763 и 1803 година Експертите не изключват и опцията да е още по-старо, тъй като първо отлежава в дъбови бъчви, след което в продължение на няколко десетилетия се съхранява в огромни стъклени демижони.
 Снимка 529114

Според Barron " s, Old Ingledew е бутилирано от хранителната верига Evans & Ragland особено за финансиста от Уолстрийт - Джон Пиърпонт Морган (1837-1913).

Синът му - Морган Джак, подарява оживялата до през днешния ден бутилка на бъдещия арбитър на Върховния съд на Съединени американски щати и губернатор на Южна Каролина - Джеймс Бърнс. Други две подарява за Коледа на Франклин Рузвелт (негова отдалечен братовчед) и Хари Труман, само че те по всяка възможност са изпити.
 Изкуствен разсъдък на Microsoft прави уиски
Изкуствен разсъдък на Microsoft прави уиски

Алгоритмите са произвели 70 милиона нови предписания

Skinner ще пуснат на търг Old Ingledew Whiskey през последната седмица на юни и се допуска, че ще се продаде за сумата сред 20 000 и 40 000 щатски $. Според нас обаче цената му ще се окаже в пъти повече, като се има поради възрастта и историята на уискито.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР