Аукционна къща предлага над 2400 фотографии от златната ера на

...
Аукционна къща предлага над 2400 фотографии от златната ера на
Коментари Харесай

Продават на търг снимка на Армстронг на Луната

Аукционна къща предлага над 2400 фотографии от " златната епоха на проучването на космоса "

Нийл Армстронг на Луната, изправен до американския флаг; кучето Лайка, седящо в галактическата капсула, малко преди да се трансформира в първото животно, летяло в околоземна орбита; Бъз Олдрин, който си прави фотография на фона на Земята - първото селфи в космоса. Това са единствено част от над 2 400 фотографии, които документират " златната епоха на проучването на космоса " и най-голямата сходна сбирка, която в миналото се е появявала на търг.

Най-голямата сензация на търга е непубликуваната фотография на Нийл Армстронг, направена по време на задачата „ Аполо 11 " през 1969 година, когато за първи път човек стъпва на Луната.

По това време нито една от фотосите, оповестени в началото от НАСА, не демонстрира Армстронг. Той поема уговорката да стои зад камерата и да снима фрагменти, само че малко по-късно се появява и една фотография с него. Тя е направена от Бъз Олдрин. Очаква се цената й да доближи 30 000 паунда (33 500 евро).

Търгът включва и селфи на Олдрин от задачата „ Джемини XII " през 1965 година, както и над 2 000 други изображения на задачи с и без хора. Има изображения и на Марс.

Аукционът се организира онлайн и продължава до 20 ноември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР