ационалната агенция за приходите извършва активно наблюдение и проверки на

...
ационалната агенция за приходите извършва активно наблюдение и проверки на
Коментари Харесай

Данъчни стават тайни клиенти в магазини, за да проверяват издават ли се касови бележки

ационалната организация за приходите прави интензивно наблюдаване и инспекции на търговски обекти в стоков базар " Илиянци ", заяви ведомството. В началото на акцията чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали общо седем обекта, като задачата е да се наблюдава отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги. Агенцията напомня, че право и обвързване на клиентите е да изискат касов бон, който удостоверява заплащането им.

Данъчните са открили пет нарушавания, като три от тях са неиздаване на фискален бон, а други две - разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата.

Нарушенията са открити, откакто данъчните инспектори са влезнали в ролята на секрети клиенти.

От Национална агенция за приходите предизвикват жителите да изискват касова записка при всяка покупка на артикули и услуги, като по този метод те ще подсигуряват потребителските си права и ще понижат риска търговците да укриват доходи. Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация - NRA Mobile, налично за  и  устройства, напомнят данъчните.

" Предвиждаме инспекциите да продължат в цялата страна. Целта е насърчаването на доброволното съблюдаване на данъчните условия от страна на търговците. Това е и метод да предпазим жителите от неточните лица. Издаването и приемането на касов бон е обвързване на двете страни в една договорка ", споделя шефът на Главна дирекция " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите Емил Беков, представен от пресцентъра си.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба жителите могат да подават на телефони 02 9859 6801 или 0700 18 700 на цена съгласно цената на съответния оператор. Повече информация за опциите за връзка с приходната организация може да се откри в .
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР