Ацетилсалициловата киселина (научното наименование на аспирина) се използва широко в

...
Ацетилсалициловата киселина (научното наименование на аспирина) се използва широко в
Коментари Харесай

Как да използвате аспирина широко в ежедневието?

Ацетилсалициловата киселина (научното название на аспирина) се употребява необятно в всекидневието.

1) Помнете, че ако разтворите таблетка аспирин във водата на вазата, в която сте поставили цветя, те ще запазят хубостта си и ще радват хората към вас по-дълго. Истина е, че доста хора не знаят за този трик.

2) Ако продължим темата за флората и резултатите от аспирина върху нея, то благодарение на подръчни материали, можете да подобрите структурата на почвата. Заразената с гъбички ниско киселинна почва, може да бъде “излекувана ” с аспирин. Достатъчно е таблетката да се разтвори в литър вода и да полеете “проблемния ” сектор.

3) За да се опитате да запалите автомобил с паднал батерия, което е изключително настоящо в сезона на ниските температури, би трябвало да  хвърлите няколко таблетки аспирин в „ резервоара “ с дестилирана вода. Поради реакцията на аспирина с електролитите, ще се получи краткотрайно зареждане на акумулатора, което може да е задоволително, с цел да запалите колата.

4) С помощта на аспирин можете да премахнете петната от пот. Петното би трябвало да бъде напоено с течност (2 таблетки на половин чаша вода). Дрехите, напоени с разтвора, след три часа би трябвало да се изперат с перилен прахуляк.

5) Пастата, състояща се от стрити таблетки, навлажнени с вода, лекува акне. Аспиринът премахва зачервяването за 2-3 минути. Ако това не се случи, повторете процедурата. След прекосяване на сърбежа, мястото, върху което сте използвали аспирина, измийте със сапунена вода.

6) Твърдите мазоли по петите също толкоз елементарно се отстраняват с аспирин. Трябва да стриете 5-6 таблетки на доста тънък прахуляк и да ги смесите с лимонен сок. Достатъчна е половин чаена лъжичка. Преди образуването на пастата би трябвало да добавите малко вода. След като сместа е подготвена, намажете мазолите с нея и обвийте краката си със салфетка. След това поставете на краката си найлонова торбичка. След 5-10 минути можете да изплакнете и да третирате проблематичните зони с пемза.

7) Ако сте ухапани от оса, аспиринът ще ви помогне. В този случай навлажнете ухапаното място с вода и три таблетки аспирин.

8) Всеки знае, че водата с високо наличие на хлор, да вземем за пример в басейна, има неприятен резултат върху боядисаната коса. Ако не желаете да измененията цвета на косата си, откакто сте посетили басейна, покрийте косата си с разтвор от аспирин (6 таблетки на чаша вода) и след 15 минути изплакнете с обичания си шампоан.

9) Аспиринови маски. Обикновеният аспирин от аптеката е изцяло кадърен да размени киселинния (химически) пилинг. Притежателите на суха кожа би трябвало да са внимателни, само че тези, които имат мазна и неравномерна кожа и даже черни точки, могат да се убедят в успеваемостта на тази маска.

Редовната и деликатна приложимост на тази маска оказва помощ да се отървете от акне, предотвратява появяването на инфектиране, избелва кожата, стеснява разширените пори и изглажда фините повърхностни бръчки. В взаимозависимост от положението на кожата, можете да смесите аспирина със заквасена сметана или мед, както и да измененията концентрацията на ацетилсалицилова киселина.

Маска със заквасена сметана.

Стрийте 1-2 таблетки аспирин добре и разбъркайте с една супена лъжица заквасена сметана.

Маска с мед.

Навлажнете таблетка аспирин с вода до цялостното ѝ омекване и преобразяване в течна каша, след това прибавете лъжица мед. Нанесете маската на почистена и леко влажна кожа и задръжте за 5-10 минути, по-късно леко масажирайте лицето за 1-2 минути. Измийте маската и нанесете хидратиращ крем. Може да постигнете зашеметяващ ефект, в случай че повтаряйте процедурата два пъти седмично.

Аспиринът има чудесен резултат на матиране, тъй че “щастливците ” с мазна кожа могат да го употребяват под формата на тоник за грим. За тази цел, най-добре смесете таблетките аспирин с витамин С.

Използвайте, без да прекалявате! В последна сметка, аспиринът е по-скоро „ от помощ ”, отколкото средство за ежедневна приложимост.

Вижте още: Почистете кухнята за нула време с тези 10 хитри съвета

Това хапче е истинско знамение. Обърнете внимание, че приказваме за същинския аспирин, вносните аналози няма да ви оказват помощ с нищо. Всички горепосочени способи не са традиционни, по тази причина всяко приложение на националната медицина може да се направи само на ваша лична заплаха и риск. Всичко е във вашите ръце.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР