Атрактивна инициатива за насърчаване на отговорното поведение сред шофьорите се

...
Атрактивна инициатива за насърчаване на отговорното поведение сред шофьорите се
Коментари Харесай

Доброволци призоваха за чисто шофиране във Варна

Атрактивна самодейност за поощряване на виновното държание измежду водачите се организира на кръстовището пред Катедралата във във Варна през вчерашния ден. Акцията бе част от акцията „ Шофиране #безотпадъци “, проведена от съдружие „ BG Бъди деен “ и сътрудниците им от " БАТ България ", с която те приканиха за отговорно и по-добро отношение към опазването на средата, в която живеем.

Местен сътрудник в Морската столица е съдружие Power Jump, които организираха проявата ориентирана против замърсяването с фасове и други дребни боклуци по време на път. Това не бе единствената такава в този ден, като по едно и също време в три града - Пловдив, София и Варна на три основни кръстовища доброволци раздаваха пепелници за автомобил, пликове за събиране на боклуци по време на път с обръщение за отговорно и „ чисто “ шофиране.

 В рамките на близо два часа, по време на най-натоварения за коли интервал от деня, артисти разиграха провокативна сцена, в която посредством ИМПРО метод, въвлякоха като участници и преминаващите пешеходци. По време на червен за колите светофар, благодарение на особено направен фон имитиращ същински автомобил, актьорите демонстрираха мащаба на казуса с изхвърлянето на дребни боклуци и фасове от транспортните средства, като за задачата те използваха уголеми макети на боклуци.

Показвайки другата допустима реакция, от страна на ставащите очевидци на такива случки, те подсетиха на водачите, трансформирали се в фенове, какъв брой е значимо всеки от нас да съобщи своята позиция и да направи забележка на причинителя.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР