Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде по-високо

...
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде по-високо
Коментари Харесай

Времето ще бъде облачно, дъждовно и ветровито

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще бъде по-високо от междинното за месеца. Ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. Започналите от запад превалявания ще продължат и до вечерта ще обзет страната; тук-там в Западна и Централна България количествата ще са обилни. Ще духа сдържан, по поречието на Дунав и в Източна България - краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Температурите ще са без значителен дневен ход: минимални - сред 8° и 13°, оптималните - сред 11° и 16°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд. Над към 1600 метра преваляванията ще са от сняг и по върховете ще се образува снежна завивка. В масивите от Западна България и Предбалкана количествата ще са обилни. Ще духа мощен до плевел изток-североизточен вятър, който по здрач по високите и открити елементи ще се ориентира от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно, прохладно, а след обяд и по здрач - и с превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са сред 14° и 17°. Температурата на морската вода е 17° - 19°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 32 мин. и залязва в 18 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 24 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 41 мин. и залязва в 20 ч. и 14 мин. Фаза: два дни след новолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР